Den amerikanska betaljätten Paypal jagar förvärv inom kryptovalutor. Källor till Coindesk uppger att betaljätten vill köpa Curv för upp mot 500 miljoner dollar.

Flera medier, däribland Bloomberg och Coindesk, rapporterar att Paypal är i processen att köpa Curv, ett techbolag vars affärsmodell är att hjälpa företag lagra kryptovalutor på ett säkert sätt.

Den amerikanska betaljätten Paypal är en rival till svenska Klarna. I höstas lanserade företaget produkter på de amerikanska och brittiska marknaderna som liknade det svenska bolagets.

”Vi har sett en ökning av ’köp nu, betala senare’-lösningar på marknaden. Bolag som Klarna, men också mindre varumärken, är inte lika kända som Paypal”, sa Rob Harper, chef för Paypals företagskunder i Storbritannien, till CNBC vid tillfället.

”Klarna är nu den globala ledaren inom innovation medan Paypal är följaren. Vi är ödmjuka men ivriga över driva innovation och förbättra kundfokuset i den här industrin i ännu snabbare takt”, kontrade Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski på Twitter.

Aggressiv uppköpsstrategi

Paypal har en aggressiv uppköpsstrategi inom fintech-branschen, med många högprofilerade förvärv bakom sig de senaste åren.

Betaljätten förvärvade också 2018 det svenska betalbolaget Izettle och är delägare i svenska banktjänsteleverantören Tink. Paypal erbjuder sedan i höstas sina amerikanska kunder handel med kryptovalutor, och vill expandera sin verksamhet inom kryptobranschen.

Nu fortsätter bolaget alltså på både uppköps- och kryptospåret, med sikte på ett förvärv av kryptobolaget Curv. Det har varit känt att Paypal jagar förvärv inom kryptovalutor, och förvärvet av Curv har varit på gång sedan i höstas då Paypals försök att köpa kryptobolaget BitGo för 750 miljoner dollar gick om intet, enligt källor till Coindesk. 

ANNONS
ANNONS

Pris upp mot 500 miljoner dollar

New York-baserade Curv startades 2018. Priset på Curv ska enligt den israeliska tidningen Calcalist vara mellan 200 och 300 miljoner dollar, men en källa till Coindesk uppger priset 500 miljoner dollar.

”Paypal har gjort några fantastiska uppköp tidigare som Vemno, och nu vill de äga något i krypto”, säger en källa till Coindesk.

Läs mer: Paypals resultat skräller – aktien föll ändå – Dagens PS