Dagens PS

Kryptogrupper flyr regleringar – till Singapore

Kryptogrupper
Kryptogrupper flyr till Singapore. (Foto: Unsplash)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 08 juli 2021Publicerad: 08 juli 2021

Singapore har blivit en tillflyktsort för kryptogrupper och bolag som sysslar med kryptovalutor, som flyttat till staden när de stött problem i andra länder. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bland de som flyttat till staden finns Changpeng Zhao, grundare av Binance, och Vitalik Buterin, grundare av kryptovalutan ether. Stadsstaten har inte utfärdat några licenser till kryptobolag – men de har gett undantag till några av branschens största spelare, enligt Financial Times.

Kina har slagit ner på kryptobranschen

Reglerande myndigheter i länder som Storbritannien, USA och Kina har dragit åt tumskruvarna på kryptobranschen samtidigt som den exploderat. Särskilt Kina har tagit i med hårdhandskarna på slutet, inklusive i Hong Kong, ett finansiellt centrum som både är en långtida rival och handelspartner till Singapore.

När andra skruvar åt så släpper Singapore i stället in kryptogrupper. Det ger ett inflöde av arbetstillfällen, kapital och talang, enligt personer som Financial Times pratat med.

“Tydligt och exakt”

“Krypto-bros runt om i världen har läst texten på väggen och inser att Singapore Inc omfattar tillgångsklassen”, säger grundaren av en kryptostart-up baserad i staden som FT inte identifierar.

”Den avgörande faktorn när du tänker på var du ska ha din verksamhet är reglering. Singapore är tydligt och exakt om hur det samverkar med kryptovalutamarknaden och digitala tillgångsmarknader”, säger Kanny Lee, Singapore-chef för OSL, en Hong Kong-baserad kryptobörs.

”Singapore är ett stort finansiellt nav i Asien med en bra pool av kunder, särskilt i det privata förmögenhetsområdet. Vi har haft konversationer med förmögenhetsföretag eftersom många av dem kräver kryptolösningar”, säger Jeremy Ng, asienchef på kryptobolaget Gemini.

ANNONS

“Utan en naturresursindustri kan falla tillbaka på Singapore inte riskera att vara alltför fientlig mot en bransch som kan vara en stor vinnare när det gäller att locka talanger och affärer”, Daniel Burke, Singapore-chef för det amerikanska kryptobolaget BitGo till Financial Times.

Läs mer: Singapore har blivit de superrikas säkra hamn

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS