Betallösningsbolaget Accumulate har förlorat har förlorat sin stämningsprocess mot BID, som driver tjänsten Mobilt BankID. Accumulate hävdar att BID, som ägs av en samling stora banker, tog del av tekniska lösningar under en period då parterna samarbetade, för att sedan ha kopierat dessa.

BID står för BankID och heter formellt Finansiell ID-Teknik BID. Företaget ägs och kontrolleras av Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank och Skandiabanken, skriver Realtid.se

Accumulate uppger att parterna ingick i ett sekretessavtal under åtta månader 2010 och att BID fick tillgång till tekniska lösningar som rör mobila identifieringar och elektroniska underskrifter.

Krävde 6 miljarder

I stämningsansökan hävdar Accumulate att BID kopierat dessa funktioner utan företagets tillåtelse. Som kompensation krävde de 6 miljarder kronor för licenser, uteblivna vinster och icke-ekonomiska skador.

ANNONS
ANNONS

Patent- och marknadsdomstolen har bedömt att Accumulate inte kunnat styrka att BID tagit del av dokument innehållandes företagshemligheter under båda parternas samarbete. Utfallet blir att Accumulate står för rättegångskostnaderna på 13,7 miljoner kronor.

Accumulate kan överklaga domen fram till den 29 juni, skriver Realtid.se.

Läs mer: Han stämmer bankerna på 6 miljarder kronor [Dagens PS]