Dagens PS

Goldman: "Bitcoin är en del av framtiden"

Goldman Bitcoin
Investmentbanken Goldman Sachs börjar erbjuda Bitcoin och andra kryptovalutor åt sina rikaste kunder. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 01 apr. 2021Publicerad: 01 apr. 2021

Storbanken Goldman Sachs satsar på kryptovalutor och tillsätter en ny chef som är säker på att “Bitcoin är en del av framtiden.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investmentbanken Goldman Sachs kommer snart att erbjuda sina kunder möjligheter att investera i Bitcoin och andra digitala valutor, meddelar Mary Rich, som inom kort kommer att bli global chef för digitala tillgångar på bankens avdelning för privat förmögenhetsförvaltning. Avdelningen riktar sig till de allra rikaste, sådana som har mer än 25 miljoner dollar att investera.

“I denna nyskapade roll kommer hon att arbeta nära rådgivare för att utbilda kunder om blockkedjeteknik och ekosystemet för digitala tillgångar och försöka leverera innehåll, investeringserbjudanden och tjänster”, skriver Goldman Sachs i ett internt PM om Bitcoin i framtiden enligt CNN Business.

“Början av ett nytt internet”

I en intervju med CNBC säger Mary Rich att banken kommer att erbjuda “fysiska bitcoin, derivat eller traditionella investeringsinstrument”.

“Det finns en kontingent av kunder som ser denna tillgång som en säkring mot inflation, och makrobakgrunden under det senaste året har verkligen spelat in i det. Det finns också en stor grupp kunder som känner att vi är i början av ett nytt internet på vissa sätt och letar efter sätt att delta i detta utrymme”, sa Mary Rich.

“En del av vår framtid” 

Flera stora banker har börjat mjukna upp angående Bitcoin och andra kryptovalutor efter åratal av skepticism, skriver CNN. Bland annat har Goldmans Sachs konkurrent Morgan Stanley sagt att de ska erbjuda sina kunder Bitcoin och tjänster kring kryptovalutor i framtiden.

“Vi är fortfarande i de mycket gryende stadierna av detta ekosystem. Ingen vet exakt hur det kommer att utvecklas, eller vilken form det kommer att bli. Men jag tror att det är ganska säkert att förvänta sig att det kommer att vara en del av vår framtid”, säger Goldman Sachs nya globala chef för digitala tillgångar på bankens avdelning för privat förmögenhetsförvaltning Mary Rich.

ANNONS

Läs mer: Forskare: Bitcoin är ingen bubbla – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS