Elon Musk på Tesla lyfter bitcoin igen efter ännu ett utspel om kryptovalutan på Twitter. Kolla här!

ANNONS

Elon Musk, vd för Tesla, twittrar att elbilsjätten återupptar transaktioner med bitcoin.

Bakgrunden till att Tesla tänker tillåta bitcoin som betalmedel vid köp av Teslabilar är att det är bekräftat att bitcoin kan utvinnas med en ”rimlig andel” förnybar energi, framhåller Musk.

Därför twittrar Musk igen

Enligt Elon Musk är 50 procent av bitcoinbrytningen att betrakta som en rimlig andel och det gör att han ser positivt framåt för kryptovalutan som transaktionsmedel vid bilköp från Tesla.

Elon Musk gör Twitterutspelet efter anklagelser på samma sociala medieforum om att han manipulerar bitcoinkursen, vilket Elon Musk avfärdar som ”felaktigt”.

Teslas grundare och vd betonar att Tesla endast sålde omkring 10 procent av sitt bitcoininnehav för att ”för att bekräfta att BTC lätt kan säljas utan att det påverkar marknaderna”, skriver Musk i sin tweet.

ANNONS
ANNONS

Bitcoin sticker i väg upp över 39 000 dollar på Elon Musks Twitterinlägg, enligt sajten Coindesk.

Kryptovalutan låg under 36 000 dollar före Musk-twittrandet.

Många tvära kast är det

Dagens PS berättade i maj när Elon Musk gick ut och deklarerade att Tesla förbjuder köp av bilar med bitcoin av miljöskäl.

I början av februari uppmärksammade vi även Teslas storköp av bitcoin. Då tankade man kryptovalutan för 1,5 miljarder dollar vilket fick värdet att rusa till ny rekordnivåer.

Men det svänger snabbt, så sent som för tio dagar sedan fick Elon Musk bitoin på fall efter en svårtolkad tweet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: SEB: Elon Musk framtidens profet [DagensPS.se] »

Läs vidare: Professor: Musk är inkonsekvent [DagensPS.se] »