Förmedlingstjänsten Lendify får avslag på sin ansökan om att få genomföra lån till allmänheten. Finansinspektionen (FI) ser flera brister i bolagets ansökan. Det skriver techsidan Breakit.

ANNONS

Under helåret 2019 såg Lendify högre förluster än året innan. Detta ska var ha varit ett av skälen till att FI avslår Lendifys ansökan.

”Enligt årsredovisningen redovisade bolaget ett negativt rörelseresultat på koncernnivå på cirka –100 miljoner kronor och ett årsresultat på –152 miljoner kronor. Av nämnda årsredovisning framgår även att moderbolagets egna kapital uppgår till 92 miljoner kronor och att det egna kapitalet på koncernnivå var negativt”, skriver FI i sin motivering enligt Breakit (obs. sida kräver inloggning).

Ska inte överklaga

FI:s beslut innebär att Lendify får avbryta planerna med att lansera sparkonton, där in- och utlåning till privatpersoner skulle kunna bedrivas.

”Det stämmer att vi har fått avslag. Vi har valt att inte överklaga. Vi har tillstånd som betalningsinstitut sedan 2016 och det täcker den verksamhet vi bedriver”, skriver Lendifys kommunikationschef en kommentar till Breakit.

Lendify bedriver i nuläget betalningstjänster, hanterar indrivningstjänster och annat.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Anders Borg-backade Lendify ökar förluster [Dagens PS]