Klädbranschen är som bekant en stor klimatbov och det vill sociala medier-profilen Anitha Clemence förändra. Hon är själv shoppingberoende och vill se att hela influencer-branschen ställer om.

ANNONS

Anitha Clemence är influencer med över 50 000 Instagram-följare. Hon beskriver sig själv som shoppingberoende som har problem att kontrollera sig när det gäller att klicka i nästa beställning av kläder över nätet.

Hela influencer-branschen måste ta sitt ansvar

Samtidigt är Anitha Clemence medveten om att klädbranschen är en riktig miljöbov och att hela influencer-branschen måste ta sig ansvar och ställa om. Hon är ”en shoppingmissbrukare” som dock har börjat ta aktiva val i att inte shoppa mer än nödvändigt, skriver Breakit.

Vill få andra att tänka om

Nu vill hon få andra att tänka likadant.

”Det vore coolt om modeinfluencers själva hade challenges där de inte skulle shoppa på tre månader.”

Clemence har makt att påverka kollegor menar hon, även om vissa ”är beroende av de här inkomstkällorna”, och det måste samtidigt finnas gränser för hur mycket kläder vi behöver shoppa.

”Det kan inte bara finnas ett uppåt och ett framåt.”

Enligt den tyska tankesmedjan Hot Or Cool Institute så bör vi minska vårt klimatavtryck till drygt 128 kilo koldioxid per person och år för att hålla oss inom Parisavtalets ramar. Det blir inte många plagg i slutändan eftersom enbart ett par nya jeans står för 33 kilo koldioxid.

ANNONS
ANNONS

”Faktum är att vi shoppar mycket mer än vi historiskt brukar”.

Läs även: Trendrapport Klarna: Prylarna vi shoppade 2022 [Dagens PS]

Läs även: Rika shoppar lyxvaror som om inget hänt [Dagens PS]