Dagens PS

Nyfosa: Aktie och bolagsfakta

Nyfosa
(Foto: Nyfosa)
Erik Rubio
Erik Rubio
Uppdaterad: 26 jan. 2024Publicerad: 12 nov. 2023

Nyfosa är ett svenskt fastighetsbolag som är noterat på Nasdaq Stockholm. Bolaget bildades 2018 genom en avknoppning av Hemfosa Fastigheter och Nyfosa AB.

Kursgraf Nyfosa

ANNONS
ANNONS

Nyfosa fokuserar på att äga och förvalta kommersiella fastigheter med inriktning på logistik, lager och samhällsfastigheter.

Penetrerar nya marknader

Historiskt sett har bolaget haft en stark tillväxt och utveckling. Bolaget har genomfört förvärv och förstärkt sin fastighetsportfölj med fokus på strategiska lägen och stabila hyresgäster. Nyfosa har en stark närvaro på den svenska marknaden men har även under senare år gått in på den finländska marknaden. Bolaget förvaltar fastigheter i olika regioner över hela landet.

Utöver sin egendom äger företaget hälften av fastighetsbolagen Samfosa i Norge och Söderport i Sverige. Med sina fastigheter i cirka 80 kommuner och nio förvaltningskontor/kontor har Nyfosa etablerat sig starkt inom fastighets branchen.

Teknisk analys Nyfosa

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Bred variation av fastigheter

Bolagets produktportfölj består av en bred variation av fastigheter, inklusive logistik- och lagerbyggnader, industriella fastigheter och samhällsfastigheter som skolor och vårdinrättningar. De strävar efter att balansera sin portfölj genom att äga fastigheter med stabila hyresintäkter och potential för värdeökning.

Huvudkontoret ligger i Nacka, Stockholm. VD för bolaget är Stina Lindh Hök och ordförande är Johan Ericsson. Aktien handlas på NASDAQ OMX Large Cap.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om Nyfosa

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS