ANNONS
Företrädesemission 27 sep - 11 okt 2023

Zuckerberg: Annonsörerna kommer att återvända

Uppdaterad: 02 juli 2020Publicerad: 02 juli 2020
zuckerberg
Zuckerberg menar även att annonsörerna i fråga utgör en bråkdel av Facebooks annonsintäkter, enligt insiderkällor (Foto: TT)

Facebooks vd Mark Zuckerberg tror att de bolag som annonsbojkottar den sociala plattformen snart kommer att vara tillbaka. Det uppgav han i ett internt videomöte på fredagen, enligt The Information.

ANNONS
ANNONS

Zuckerberg ska även ha sagt att Facebooks policy kvarstår eftersom företagen som bojkottar står för endast en marginell del av annonsintäkterna.

Vidare sade Zuckerberg att han tänker träffa organisationerna som står bakom bojkotten, inklusive medborgarrättsrörelsen NAACP.

Största annonsören kvar på sajten

Procter & Gamble, som var den största annonsören på Facebook i USA under juni, har valt att vara tysta kring den egna marknadsföringen.

”Vi kommer inte att ändra vårt förhållningssätt och därför borde ni inte förvänta att höra från oss om Facebook, eller någon annan marknadsföringsplattform”, sade en talesperson till New York Post.

Bolag som tidigare anslutit till bojkotten är bland annat Microsoft, Coca-Cola och Starbucks.

Bojkotten mot Facebook beror på flera orsaker. De två viktigaste faktorerna är att annonserna riskerar hamna bredvid olämpligt innehåll och att inte tillräckligt mycket görs för att stoppa hatet och rasismen på plattformen.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Företrädesemission 27 sep - 11 okt 2023

Investera i framtidens livsmedelsproduktion med svenska foodtech-bolaget Agtira AB. Bolagets affärsidé är att utveckla och sälja odlingssystem samt tillhörande IT-lösningar för framtidens hållbara livsmedelsproduktion i urbana miljöer. För att bemöta den ökande efterfrågan och för att tillföra finansiella resurser för att fullfölja rådande affärsplan genomför Bolaget nu en företrädesemission, läs mer och teckna nedan.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS