Hans guru är Wall Street-ikonen Warren Buffett och utifrån sin läromästares devis har en aktie på USA-börsen blivit trumfkortet i portföljen.

ANNONS

CNBC berättar att hedgefondförvaltaren Mohnish Pabrai, som har för vana att följa Warren Buffetts investeringsfilosofi, satsar på en enda amerikansk aktie i sin portfölj.

Det är en chipaktie. Företaget är Micron Technology, framgår det.

I artikeln beskrivs Mohnish Pabrai som en senior investerare. Han är högste chef på Pabrai Investment Funds.

När han positionerar sig på aktiemarknaden är alltså den legendariske dollarmiljardären och investeraren Warren Buffett, 91 år, hans ledstjärna.

Mohnish Pabrai försöker så långt det är möjligt att tillämpa Buffetts strategi och principer för värdeinvestering och kapitalallokering, enligt CNBC.

Micron Technology, vars aktie han går all-in i, tjänar i huvudsak sina intäkter på ett elektroniskt minneschip, DRAM, vars verksamhet uppges vara ett oligopol och där Samsung är ungefär hälftenägare medan Micron och SK Hynix har omkring 25 procent vardera av resterande marknadsandel.

Mohnish Pabrai spår ljusa framtidsutsikter för halvledarindustrin, vilket han får stöd för i en rapport från det globala konsultföretaget McKinsey & Company, som spår att den globala halvledarindustrin kan växa med en biljon dollar till år 2030, enligt aritkeln.

ANNONS
ANNONS

Hedgefondproffset Mohnish Pabrai slår fast att P/E-talet just nu är mycket lågt för hans chipaktie och utgår från att aktien framöver kommer stå betydligt högre, påeldad av ”megatrender och hög efterfrågan” från halvledarindustrin.

Läs även: Citi: Köpläge i paniksålda aktier [Dagens PS]