Oppenheimers strateg John Stoltzfus tror att USA-rallyt kan fortsätta in i december – han talar om en tjurcykel, skriver CNBC.

ANNONS

På fredagen ventilerade chefsinvesteringsstrategen John Stoltzfus sin optimistiska börstro i CNBC:s ”Squawk on the Street”.

Han sade då att han tror att USA-rallyt kan spilla över i december, ”sannolikt” blir det så, menar han och hänvisar till att investerarna  delvis återvänt till marknaden och blivit mer självsäkra.

Så mycket har S&P 500 ökat sedan 12 oktober

Sedan den 12 oktober har det breda, amerikanska börsindexet S&P 500 stigit med cirka 12 procent, konstaterar börsproffset.

Signalerna från USA:s centralbank Federal Reserve om en lugnare fas i räntehöjningarna, samtidigt som inflationsförväntningarna har förbättrats, gör att rallyt på aktiemarknaden kan fortsätta, enligt Oppenheimers expert.

”Vi tycker att aktiemarknaden ganska bra har prisat in en lågkonjunktur tidigare, då gäller det att bestämma sig för att det kanske inte blir en lågkonjunktur. Och obligationsmarknaden ser ut att vara lite fångad däremellan”, säger John Stoltzfus till CNBC.

Högst troligt att tjurcykeln i USA fortsätter

Han bedömer det som ”mycket möjligt” att aktier nu går in i en ny tjurcykel efter björnmarknaden tidigare i år.

Främst spår en återhämtning för sällanköpsvaror och tekniksektorn där aktierna fått mycket stryk under 2022.

ANNONS
ANNONS

Stoltzfus räknar med att S&P 500 vid årets slut har överträffat hans egen prognos.

Läs även: Strateg: Köp aktien – comeback-vd:n är visionär [Dagens PS]