Industrigruppen Volati meddelar att koncernens resultat för det andra kvartalet är bättre än vad Volati bedömer att marknaden förväntat. Företagets EBITA ökade med 41 procent. 

ANNONS

Enligt preliminära siffror för det andra kvartalet ökade koncernens omsättning med 6 procent till 1.889 miljoner kronor (1.776) och EBITA ökade med 41 procent till 181 miljoner kronor (129), jämfört med samma kvartal förra året.

Under det första halvåret ökade EBITA med 46 procent till 243 miljoner kronor (166), jämfört med samma period föregående år.

”Volati har fortsatt att utvecklas positivt under andra kvartalet med en mycket stark resultattillväxt. Sedan börsintroduktionen 2016 har vi haft en EBITA-tillväxt på i genomsnitt 19 procent per år. Vår tillväxt under kvartalet har drivits av en god utveckling i de flesta av våra affärsområden. Det är resultatet av ett långsiktigt och konsekvent arbete för att utveckla välskötta affärsenheter med starka positioner på sina marknader samt ett tydligt fokus på, och en förmåga, att generera resultattillväxt”, säger Mårten Andersson, vd för Volati, i en skriftlig kommentar.

ANNONS
ANNONS

Fullständig rapport kommer under måndagen.