Medieprofilen tycker det är ”en morot” när han blir stämplad som korkad.

ANNONS

btcx-sponorbanner2

Cavling berättar på Breakit hur han fastnade för bitcoin; den första fixen fick han under en intervju med Nanok Bie – som då jobbade på KNC Miner – och som uppmanade honom att ladda ner appen Bread och tanka 150 kronor i bitcoin.

Den andra fixen fick han i ett möte med en vän, som arbetar på en tysk bank och som beskrev hur skållhett bitcoin är i finansvärlden.

Sedan gick det som det gick – Viggo Cavlings till en början blygsamma investering växte snabbt, även om det på senare tid varit motvind.

”Efter de senaste dagarnas ras på bitcoin har jag förstås viktat över en större del av min lilla portfölj till Ethereum och Litecoin”, förklarar Viggo i Breakit-kolumnen.

ANNONS
ANNONS

”Jag har även köpt in mig på Avanzas två bitcoin-fonder, men jag måste säga att de är en besvikelse. Att handla med kryptovaluta via en traditionell bank är lite som att skjuta sig själv i foten. Hela syftet med kryptovalutor är ju att skapa ett nytt system bortom staten och det traditionella kapitalet”, anser han också.

På sikt bedömer Viggo Cavling att det kommer finnas lika många kryptovalutor som stora varumärken i världen.

”Det ska bli spännande att se vilket stort svenskt företag som blir först med att koppla sina bonuspoäng till en kryptovaluta för att stärka sin balansräkning. Mitt stalltips är SAS.”

Läs mer från PS Kryptovalutor nedan:

Oväntat rally: Här rusar bitcoin till 13.000 dollar [DagensPS.se] >

”Livsfarlig” – så påverkar huggsexan vår planet [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

Kaxig uppstickare: Bitcoin kommer dö [DagensPS.se] >

Bitcoin snart inte längre störst [DagensPS.se]

”De som rullat tummarna har tjänat mest” [Standard BTCX] >