De senaste sju dagarna har ”ved” seglat upp på topplistan över det mest sökta ordet på Blocket, rapporterar Sveriges Radio.

ANNONS

Allt fler konsumenter letar efter alternativ för att värma upp sina bostäder. Ved är en vara som har blivit så eftersökt att företag som levererar det knappt hinner med, och även på begagnatsajter som Blocket vill många köpa.

”Det här är ju en tydlig trend att svenska folket vill ha åtgärder som sänker elkostnaderna”, säger Blockets vd Robin Suwe till Sveriges Radio. Han berättar att många också söker efter ordet ”kamin”. Eldning med ved kan vara ett sätt att slippa värma huset med el.

Ved en av många eftersökta varor

Robin Suwe ser också tecken på prepping, eftersom ett annat vanligt ord i sökningarna är ”elverk”. Det tyder på att en del människor förbereder sig på att själva producera el om systemet havererar – eller kanske bara som ett sätt att komplettera det man köper via elnätet.

En annan trend på Blocket är att trafiken ökar över lag. Många vill både köpa och sälja begagnade varor, eftersom många nya produkter har blivit dyra. Barnkläder är till exempel ett vanligare sökord än tidigare.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Så sparar fransmännen energi – sänk, släck, stäng [Dagens PS]