Sebastian Siemiatkowski, vd för Klarna, hånar i en ny intervju storbankerna i Sverige  –  som han anser ”försöker norpa pengar ur din plånbok”.

ANNONS

Vd:n för Klarna går till angrepp och hånar storbankerna i Sverige i en intervju i Göteborgs-Posten.

”Vi vill bli en digital bankman som på riktigt försöker hjälpa dig och din privatekonomi, inte som de gamla storbankerna som försöker norpa pengar ur din plånbok varje månad. Det är en gammal industri som tagit för mycket betalt gentemot värdet de skapat – ’it’s all going away!'”, säger Sebastian Siemiatkowski till tidningen.

Nu är Klarna inte vit som snö själva. Fintech-succén har fått en skur av kritik för att uppmuntra kunder till att handla på kredit, samtidigt som inkassokraven och hushållens skulder ökar lavinartat hos Kronofogden.

Klarnatoppen: Rättvis kritik

Siemiatkowski säger att man tagit åt sig av kritiken, som han anser i många fall varit rättvis, och att ansträngningar hela tiden görs för att förbättra det som inte är bra.

Klarnatoppen sticker inte under stolen med riskerna av konsumtion på kredit. I Sverige är den hög och beskrivs som en tickande bomb.

”Om dagens ränteläge förändras kan den här gigantiska bubblan spricka. Det gör mig verkligen supernervös”, säger Sebastian Siemiatkowski i GP-artikeln.

Klarna har i dag en värdering, enligt egna uppgifter, på 377 miljarder och spöar därmed börsjättar som Ericsson, H&M och Spotify.

ANNONS
ANNONS

I februari år betalade Klarna 100 miljoner kronor för att synas blott 30 sekunder i reklam under det amerikanska megaevenemanget Super Bowl. vilket Dagens PS rapporterade om.

Läs även: ASAP Rocky investerar i Klarna – och är ny vd i dag [DagensPS.se] »