VD får lön på motsvarande 1,3 miljarder kronor – trots ramaskri. Aktieägarna har nu godkänt ersättningen på en återupptagen årsstämma.

ANNONS

Det är spelgiganten Activision Blizzards vd Bobby Kotick som nu kan åtnjuta den lukrativa ersättningspaketet på 1,3 miljarder kronor i lön, trots att kritiken varit massiv från investerare.

Aktieägarna sa ja med knapp marginal till lönepaketet till gamingbolagets vd, berättar Financial Times.

Stämmande avbröts efter tumult

I mitten av juni avbröts årsstämman när diskussionerna om lönepaketet kom upp på bordet.

Stämman senarelades en vecka och samtidigt har investerare ombett aktieägarna att rösta mot miljardlönen till toppchefen.

Trots det godkände aktieägarna lönen för 2020 när årsstämman avhandlades på nytt i går, måndag, med marginella 54 procents övertag för ja-rösterna, rapporterar FT som konstaterar att merparten av ersättningspaketet består av bonus för tidigare uppsatta mål som Bobby Kotick infriat, däribland att dubbla gamingbolagets börsvärde.

Även om han nu får sin hårt kritiserade lön väntar hårdare bandage de kommande två åren då bolaget har beslutat att halvera hans grundlön.

Activision Blizzard står bakom en rad succéspel och äger även svenskgrundade King, som har skapat Candy Crush.

Bonusar har litet eller inget stöd

Dagens PS har tidigare berättat, med hänvisning till Di, om att underleverantörer till storbolag i Sverige dömer ut bonusar bland topparna.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt som flera storbolag tagit emot krisstöd från staten har flera höga chefer i bolagen kunnat kvittera ut rejäla bonusar.

Det här får mindre underleverantörer att se rött, bland annat då betaltiderna inte kortats och i Underleverantörsbarometern framgår det att 80 procent är negativa till storbolagens bonusar, och att 7 av 10 välkomnar en lagstiftning om kortade betaltider. Läs mer om det här.

Läs även: Vd-bonusar steg – medan lönerna minskade [DagensPS.se] »