Dagens PS

JP Morgan: Aktierna som kan bli en guldgruva

guld
Med en amerikansk recession i vardande har det aldrig varit mer relevant att satsa på långsiktiga investeringar. (Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 05 maj 2023Publicerad: 05 maj 2023

När marknaden skakar gör investerare klokast i att satsa på aktier med lång varaktighet. Som ett led i det ökar efterfrågan på guld- och techaktier. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är kanske inget nytt under solen. Men med en amerikansk recession i vardande har det aldrig varit mer relevant att satsa på långsiktiga investeringar.

Det visar en ny rapport från JP Morgan Chase & Co:s strateger, som fastslår att allt fler investerare nu söker sig till guld och teknik. Detta då dessa områden erbjuder en förhållandevis begränsad nedsida och kan komma att bli en bra buffert, skriver Bloomberg. 

Uppsida på guld

På det positiva kontot erbjuder både tech- och guldaktier dessutom mycket uppsida om lågkonjunkturen fördjupas ytterligare.

“Den amerikanska bankkrisen har ökat efterfrågan på guld som en proxy för lägre realräntor såväl som en säkring mot ett “katastrofalt scenario”, skriver JP Morgan i rapporten.

Detsamma kan sägas om tekniken, där andelen teknik i globala aktier enligt rapporten ökat kraftigt, vilket borgar för nivåer av samma dignitet som under 2021.

Med det sagt tycks intresset för guldet som störst bland institutionella investerare, medan privata investerare vänder sig mot Bitcoin.

Vill du läsa mer om ekonomi ? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

ANNONS

Relaterade artiklar:

Börsen klår guld med hästlängder

Rysslands guld hittar nya köpare

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS