Dollarn kan stiga ytterligare om inflationen är fortsatt stark framöver menar Bank of America. Federal Reserve kommer nu att hålla sitt räntemöte så den stora frågan är hur dollarn kommer påverkas efter mötet.

ANNONS

Rallyt fortsätter för den amerikanska dollarn och det leder till avmattad tillväxt världen över, som Dagens PS berättat.

Dollarn kan fortsätta uppåt

Frågan är vad som kommer hända vid Feds nya tvådagars räntemöte som startar på tisdagen – hur mycket centralbanken kommer höja räntan. Om Fed inte kan tygla inflationen så ser det ut som att dollarn fortsätter sin resa uppåt – där valutan ligger på sin starkaste nivå under 20 år, skriver Business Insider.

”Under antagandet att Fed förblir engagerad i att bekämpa inflationen men också vill undvika en hård landning, förväntar vi oss att dollarn börjar försvagas först när den amerikanska inflationen är på en tydlig nedåtgående bana”, uppgav Bank of America- analytiker under måndagen.

Försvagas i slutet av året

Bank of America har målat upp ett scenario att dollarn försvagas i slutet av året eller i början av nästa år, men det hänger som sagt på hur det går med inflationen.

”Om vi befinner oss i det negativa scenariot, där inflationen är ännu högre och centralbankerna inte kan undvika en hård landning för att få ner den, kan dollarn nå ytterligare toppar och stanna där längre.”

ANNONS
ANNONS

Bank of America kommer analysera inflationsdata under resten av året för att ta reda på hur utfallet blir.

Läs även: Investerare nervösa för stark dollar [Dagens PS]