Amerikanska elbilsjätten Tesla är draglok och rusar över 10 procent när Nasdaq Composite rivstartar torsdagens börshandel i USA.

ANNONS

Under torsdagsmorgonen har Dagens PS berättat att Tesla redovisar rekordintäkter under fjärde kvartalet och att vinsten överträffar förväntan.

Läs mer om det här: Teslas aktie rusade efter nya rekordsiffror [Dagens PS]

Företagets aktie sticker nu i väg i börsöppningen i New York.

Vid tidpunkten för CNBC:s börsrapport var Teslas aktie upp med mer än 10 procent och eldar därmed på det tekniktunga Nasdaq-indexet, som stiger med knappt 1 procent i den inledande handeln.

Även det breda S&P 500 öppnar på grönt, plus 0,45 procent, medan handeln på industritäta Dow Jones beskrivs som ”platt”.

Det som driver upp aktiemarknaden är även att USA:s BNP kommit in bättre än väntat med en uppgång på 2,9 procent i fjärde kvartalet i årstakt.

Läs mer här: Ljusglimt – USA:s BNP steg i fjärde kvartalet [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

”Med dagens bättre BNP-siffra än väntat tror jag att investerare tänker, kanske kan vi komma undan med en ganska mjuk, mild lågkonjunktur som sannolikt inte kommer att kasta oss in i en ännu djupare björnmarknad när allt är sagt och gjort”, säger Sam Stovall, CFRA Researchs chefsinvesteringsstrateg, uppger CNBC som tillägger att marknaden på Wall Street är på väg mot en månatlig vinst.

Hittills under veckan uppges Dow Jones och S&P 500 ha avancerat 1,5 procent respektive 1,9 procent.

Nasdaq Composite utmärker sig med en uppgång på starka 3,1 procent och är enligt artikeln ”på väg mot sin bästa månad sedan juli”.