Dropbox har lämnat in en konfidentiell ansökan om börsnotering, enligt Bloomberg News.

ANNONS

De banker som fått i uppdrag att leda processen är Goldman Sachs och JP Morgan, uppgav personer med insyn. Dropbox ska enligt uppgift sikta på att få aktierna listade under första halvåret i år.

Att Dropbox är väg till börsen under första halvan av 2018 är något som även tekniksajten Techcrunch hört.

Enligt Techcrunch har det spekulerats i flera år om en annalkande börsnotering för Dropbox. Det som ska ha hindrat företaget från något sådant har varit värderingen på tio miljarder dollar. Den har varit svår att återspegla med bolagets finansiella siffror. Därför har Dropbox avvaktat och förbättrat lönsamheten i syfte att minska värderingsgapet.

Dropbox har sagt att man numera har en omsättning på en miljard dollar. Bolaget har också ett positivt kassaflöde.

Utsikterna för Dropbox på börsen borde vara ljusa med tanke på att rivalen Box har sett sina aktier stiga med 50 procent sedan börsintroduktionen 2015.

ANNONS
ANNONS

En konfidentiell ansökan innebär att företag kan lämna in ansökningar till finansinspektionen i USA, SEC, utan att allmänheten får reda på detta. Många techföretag har utnyttjat denna möjlighet och offentliggjort ansökningen bara 15 dagar innan de ger sig ut på en roadshow för att samla in intresse för noteringen.

Enligt Techcrunch innebär uppgifterna om den konfidentiella ansökan att Dropbox väntas göra börsdebut om några veckor.