Dagens PS

Tufft för Robinhood – grundarna inte längre dollarmiljardärer

Robinhood grundarna
Robinhoods grundare Baiju Bhatt och Vlad Tenev. (Foto: Robinhood/Press)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 21 jan. 2022Publicerad: 21 jan. 2022

Robinhood-grundarna Vlad Tenev och Baiju Bhatt har tappat sin status som dollarmiljardärer, enligt statistik från Forbes. Detta då börsappen tappat mer än halva sitt värde sedan börsnoteringen i fjol.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Börsappen Robinhood gick upp på börsen till ett pris av 38 dollar per aktie i juli förra sommaren, i en börsnotering som var en av fjolårets mest omtalade.

Men sedan dess har bolaget haft det tufft. Hösten innebar en rejäl nedgång i aktiepriset, och tillsammans med en tuff start (minus nära 20 procent) på 2022 har aktien fallit med över 60 procent sedan börsnoteringen.

Under torsdagen stängde aktien till priset 13,69. Grundarna Vlad Tenev och Baiju Bhatt har också tappat sin status som dollarmiljardärer. Vid toppen i augusti var de goda för 4,3 respektive 4,9 miljarder dollar. De är inte direkt fattiga nu heller, men enligt Forbes är de nu god för strax över 800 respektive 900 miljoner dollar.

Robinhood redovisar kvartalsrapporten för det fjärde kvartalet samt helåret nästa torsdag, den 27 januari. I den senaste kvartalsrapporten framgick att handelsaktiviteten gått ner betydligt jämfört med början av 2021 då galna rallyn i meme-aktier som Gamestop och kryptovalutor som dogecoin drog upp aktiviteten. Intäkterna från handel med kryptovalutor har sjunkit betydligt för Robinhood.

Företaget varnade i oktober för att den lägre aktiviteten “kan fortgå” och påverka resultatet för det fjärde kvartalet negativt.

Tenev och Bhatt har fortfarande en incitamentbaserad belöningsstruktur där de kan tjäna miljarder dollar de kommande åren om företagets aktiepris når vissa milstolpar, enligt dokument som skickats in till den amerikanska finansmyndigheten SEC, enligt Forbes.

Läs även: Robinhood rusar – grundarna drar in miljarder

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS