Dagens PS

Trump kan värva Musk till Vita huset

Trump Musk
Donald Trump och Elon Musk är kompisar igen och Trump uppges ha planer på att knyta till sig Musk som rådgivare i Vita huset om han vinner presidentvalet i USA i höst. (Foto: AP / TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 30 maj 2024Publicerad: 30 maj 2024

Om republikanen Donald Trump blir USA:s president på nytt kan Teslabossen Elon Musk bli hans rådgivare i Vita huset.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trump och Musk har enligt The Wall Street Journal diskuterat den saken.

De har tidigare varit i luven på varann men verkar nu ha rökt fredspipa och ska ha pratat om en möjlig rådgivande roll för Elon Musk om Donald Trump står som vinnare efter presidentvalet i USA i höst.

Det här uppger källor för tidningen med reservation för att det kanske inte alls blir så här, men långtgående samtal med just den innebörden förs mellan Trump och Musk.

Musk till Trump: Vi ska stoppa valfusk

Exakt vilken roll Teslabossen kan få, om planerna blir verklighet, är inte utrett men enligt WSJ:s uppgiftslämnare kan Musk få en formell roll som rådgivare åt Trump som rör politiska frågor om gränssäkerhet och ekonomi.

Tillsammans med miljardärinvesteraren Nelson Peltz har Elon Musk också informerat Trump om en plan som de har utvecklat för att investera i ett datadrivet projekt för att förhindra valfusk, skriver tidningen med hänvisning till personer med insyn i saken.

Duon ska även ha berättat för Trump om att det pågår en påverkanskampanj i elitkretsar i syfte att få företagsledare att rösta på honom i stället för den sittande demokraten och sittande presidenten Joe Biden.

Pratar i telefon flera gånger i månaden

ANNONS

För ett par år sedan ägnade sig Trump och Musk åt att förolämpa varandra offentligt, men under de senaste månaderna har deras relation blivit vänskaplig och de uppges prata i telefon flera gånger i månaden.

Enligt WSJ har de fört diskussioner om invandring, teknik och vetenskap men även om USA:s rymdteknik och de tycks ha blivit alltmer samstämmiga.

“Trump har sagt till Musk, en av världens rikaste personer, att han vill hitta ett sätt att få honom mer involverad om han vinner i november”, framgår det i artikeln.

Läs även: Trump är ute efter Musks miljarder Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS