Nu utlovar Sveriges regering ett nytt stödpaket till Ukraina på en miljard kronor varav hälften är av militär art.

ANNONS

Under en gemensam pressträff tillsammans med Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba, som är på besök i Stockholm, deklarerar statsminister Magdalena Andersson (S) att regeringen lägger fram ett nytt stödpaket till det av Ryssland krigshärjade Ukraina.

Stödpaketet är på en miljard kronor, rapporterar Omni och berättar att hälften av det (500 miljoner kronor) utgörs av ett militärt stöd.

”Ni är en del av den europeiska familjen”, säger Andersson med adress till Ukrainas utrikesminister som uppges vara på Sverigebesök för att diskutera Rysslands invasion av landet, men även Sveriges stöd till Ukraina och landets ansökan till EU.

Förutom statsminister Magdalena Andersson står möten med Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) och biståndsminister Matilda Ernkrans (S) på agendan.

Dmytro Kuleba tackar för det svenska stödet och säger att Ukraina är lyckligt lottade som får ha Sverige som ”nära vän”.

Ukrainas utrikesminister understryker att Ukraina ”måste vinna det här kriget och för att kunna göra det måste vi få den hjälp vi ber om”.

Här kan du följa pressträffen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Minister i EU varnar för tio kalla vintrar [Dagens PS]

Läs mer: Putin utlovar förmåner till flyende ukrainare [Dagens PS]