Brexit banar väg för lysande affärer, ”bra läge att gå in”, säger en finanschef.

Dagens Industri berättar att svenska miljardärer och börsjättar ser brexit som en möjlighet att göra goda fastighetsaffärer i Storbritannien.

De har redan ”pumpat in mångmiljardbelopp” och i kölvattnet av den nu aktuella politiska turbulensen, där regeringens förslag till brexitavtal fick nej med historiskt rungande majoritet, dyker det upp nya köptillfällen, enligt deras bedömningar.

”För oss som har en långsiktig investeringshorisont på kanske 20 år bedömer vi att det är ett bra läge att gå in”, säger Marcus Hansson, finanschef på Balder, till Di.

Han tror på en fortsatt stor efterfrågan på Londonkontor och utgår från att det öppnat för fler investeringar.

Samma sak säger Anders Nissen, vd för Pandox, som konstaterar att brexit sannolikt kan ”öppna för nya köplägen”.

Han förklarar att aktörerna i branschen redan räknat på ett brittiskt utträde ur EU, så det är inget nytt, menar han.

ANNONS
ANNONS

”Sedan slutet av 2017 har vi köpt 23 hotell för runt 8 miljarder kronor i Storbritannien. Anledningen är att bland annat många internationella investerare valde att dra sig ur på grund av osäkerheten. Det öppnade för affärer som inte hade varit möjliga tidigare och till goda villkor med bra avkastning och starka kassaflöden”, säger Anders Nissen till Dagens Industri där Marcus Hansson på Balder förklarar att han upplever att brexitomröstningen gjort att priserna på fastighetsmarknaden i landet gått ned.

Både Akelius och Stefan Persson, den sistnämnde H&M:s starke man, har också attraktiva fastigheter i London och tror att det är en fortsatt lönsam affär.