ANNONS
"Pensionen är tryggad", säger Piratpartiets grundare och tidigare partiledare Rickard Falkvinge efter att ha satsat allt på bitcoin. (Foto: TT / Montage)
”Pensionen är tryggad”, säger Piratpartiets grundare och tidigare partiledare Rickard Falkvinge efter att ha satsat allt på bitcoin. (Foto: TT / Montage)

”Jag gick verkligen emot alla råd, det var inte många som tyckte jag gjorde rätt.”

Det berättar Rickard Falkvinge, grundare och tidigare partiledare för Piratpartiet, för Dagens Industri efter att år 2011 bestämt sig för att plöja ned alla sina besparingar och belåna sig till tänderna för att gå all-in på den nya kryptovalutan bitcoin.

Och sex år senare står det klart att Falkvinges investeringar var ett genidrag. När den tidigare partiledare, som i dag föreläser och har titeln ”head of privacy” på it-bolaget Private Internet Access, köpte in sig i bitcoin var den värd tre dollar. Den 12 juni i år sprängde kryptovalutan 3.000-dollarsvallen vilket innebär att en investering på 10.000 kronor 2011 i dag skulle ha växt till 10 miljoner kronor.

Men exakt hur mycket hans egen förmögenhet har växt, vill han inte avslöja.

”Jag är lite för svensk för att berätta exakt vad jag tjänat men visst handlar det om miljoner. Pensionen är tryggad kan man säga”, säger han till Di.

Vidare har Falkvinge fortsatt tro på bitcoin men erkänner att den dras med ”stora strukturella problem” som exempelvis för höga transaktionsavgifter, säger han och lyfter i stället de nya kryptovalutorna etherum, monero och dash.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Politiker blåst på 200 kilo guld [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Resetabbe: Politiker slarvade bort 290.000 kr [DagensPS.se] >