Lifeclean International utvecklar och säljer miljövänligt desinfektionsmedel. Under coronapandemin har de gjort ett ordentligt lyft. Bara i år har försäljningen ökat med mer än tio gånger och bolaget har ökat sin personalstyrka rejält. 

ANNONS

Bolag som säljer desinfektionsmedel har haft mycket att göra under coronapandemin och svenska Lifeclean International är inget undantag. Försäljningen ökade med 1 200 procent under årets fyra första månader, jämfört med samma period i fjol, skriver Investerarbrevet.

Personalstyrkan har ökat från 7 till 30 anställda. Det är framförallt exporten som tagit fart för bolaget som annars fokuserar på Norden. Lifeclean har sålt desinfektionsmedel till Wuhan i Kina via Hongkong.

Tester, utförda av oberoende laboratorium och enligt gällande EN-standarder, har bevisat att Lifeclean Desinfektion är effektivt mot Coronavirus på 30 sekunder.

”Naturligtvis är pandemin den främsta orsaken. Men jag är också övertygad om att det är vår produkt i sig som gjort att försäljningen utvecklats så pass starkt”, säger Thomas Lööw, vd för Lifeclean International.

Motverkar multiresistens

Lifeclean Desinfektion är vattenbaserat, vilket skiljer sig från de flesta andra ytdesinfektionsmedel som är alkoholbaserade. Lifeclean är därför miljövänligare och betydligt mer lätthanterligt än andra motsvarande desinfektionsmedel.

”De behövs inga restriktioner eller varningssymboler på våra flaskor. Samtidigt har vi klarat alla tester vad gäller virus som polio- och norovirus, och medlet uppfyller EN-standarden för ytdesinfektion”, säger Thomas Lööw.

”Men framförallt så motverkar vårt medel multiresistens, som är ett växande problem över hela världen”, fortsätter han.

ANNONS
ANNONS

Levererar till SJ, Polisen och Sveriges Kommuner och Landsting

Lifeclean International grundades 2012 och året efter var den första pilotanläggningen på plats. Under 2016 slöts internationella distributionsavtal och samma år lanserades det första desinfektionsmedlet. Bolaget har idag patent i 26 länder, har flera stora kunder och är på väg att expandera internationellt.

”Vi har lyckats knyta till oss flera stora och betydande kunder, framförallt här i Sverige, vilket är en bakomliggande orsak till vår snabba tillväxt”, säger Lööw.

Han berättar även att Lifeclean International levererar till bland andra Sveriges Kommuner och Landsting, Polisen, Sjöräddningen och SJ.