Techbranschen har fallit på börsen – men samtidigt kommer nu den bästa intäktssäsongen på tio år, säger analytikern Dan Ives till Forbes.

ANNONS

Året har börjat rejält nedåt på börsen för de stora techsektorn. Nasdaq är ned 15 procent sedan toppen i november. Aktierna i jättar som Tesla och Apple är ned tvåsiffrigt, och för några av de stora förlorarna i sektorn ligger nedgången på 40-50 procent eller mer, rapporterar Forbes.

”Vissa översålda teknikaktier”

Men när intäkterna nu rapporteras in från storbolagen ligger intäkterna på rekordhöga nivåer. Microsofts kvartalsrapport slog förväntningarna i tisdags, och Tesla rapporterade starkt under onsdagen. Under torsdagen väntas Apples rapport också ha höga intäkter, och paraden väntas fortsätta nästa vecka, skriver tidningen.

”Vi tror att säljvågen har tagit skummet ur marknaden, men det har också översatts till vissa översålda teknikaktier. Det är därför vi har den största intäktssäsongen i techbranschen på 10 år”; säger Dan Ives, aktieanlytiker på Wedbush Securities till Forbes.

Analytiker tror techbranschen kommer sorteras

Han argumenterar för att marknaden den närmsta tiden kommer att sortera ut vilka techaktier som förtjänar höga värderingar baserat på fundamenta, som Apple och Microsoft. Däremot tror han att ”jobba hemma”-aktier som rusat under pandemin som Zoom och Netflix har en tuff tid framför sig. När det nu är rapportsäsong i branschen visas svart på vitt var fundamenta står.

”Det kommer att bli en ojämn månad framöver. Men vi tror att vi börjar komma in i kapitulationsstadiet för några av dessa aktier som har sålts kraftigt före fundamentala värden rapporteras.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Börsen studsar upp i USA – Microsoft i topp [Dagens PS]