SEB har gått ut med ett erbjudande om att köpa upp 2 miljoner aktier i Microsoft till sina kunder. Det handlar om så kallade mini-tenders som den amerikanska finansinspektionen SEC har varnat för.

annons
annons

Det är fullt lagligt men SEC hissar varningsflaggan när det gäller mini-tenders, som innebär att en aktör vill köpa mindre än 5 procent av ett bolag och vänder sig direkt till aktieägare, eftersom kunder ofta tvingas sälja till under marknadspris, skriver Di.

Lockar till bra deal

I erbjudandet som har skickats ut till SEB:s kunder vill företaget Tutanota LLC betala 280 dollar per aktie för de 2 miljoner Microsoft-aktierna.

Aktien ligger just nu på 262 dollar – så det ser ut som en bra deal.

Företaget Tutanota LLC som är baserat i USA saknar hemsida och har tidigare kommit med liknande erbjudanden för andra storbolag, till exempel IBM.

SEB vill inte granska

Från SEB:s håll kommer svaret att man inte värderar eller granskar sådana erbjudanden.

ANNONS
ANNONS

”Det är i stället, som framgår av erbjudandet, upp till kunden att ta del av det fullständiga erbjudandet och villkoren. Om en kund är osäker på vad det är för slags erbjudande de fått eller har frågor kan de dock alltid kontakta sin rådgivare på banken”, skriver SEB till Di.

Läs mer: Di: Tanka SEB – aktien har mer att ge

 

 

 

ANNONS
ANNONS

.