Det hyllade börsbolaget Truecaller har gjort succé på den asiatiska marknaden med sin nummerpresentationsapp. Aktien rusade på börsen fram tills förra månaden. Nu drar sig en stor investerare ur och säljer av aktierna i bolaget, skriver Breakit.

ANNONS

I oktober blev Truecaller börsnoterad och aktien stack fort uppåt. Men den senaste månaden har inte varit lika munter. Nära 40 procent har värdet rasat.

En del av aktieägarnas kapital är bundet i företaget. Det gäller bland annat grundarna Nami Zarringhalam och Alan Mamedi, som äger 14,5 procent av kapitalet i Truecaller, enligt Dagens Industri. Även riskkapitalbolagen Sequoia, Kleiner Perkins, Atomico och Zenith har kapitalet bundet i 180 dagar.

Truecaller säljs genom Goldman Sachs

Men riskkapitalbolaget Balderton har inte bundit sitt kapital utan planerar nu att genom sin andra fond sälja upp emot 4,6 miljoner aktier i Truecaller. Goldman Sachs har anlitats för att ta hand om transaktionen enligt Bloomberg News.

”Truecaller har 326,9 miljoner utestående aktier och en så kallad free float på 112,1 miljoner aktier. Om Balderton säljer 4,6 miljoner aktier motsvarar det alltså en aktiepost om cirka 1,4 procent i Truecaller”, skriver Breakit.

Enligt uppgifter i Dagens Industri handlas Truecallers aktie nu 8,1 procent under gårdagens stängningskurs.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Nytt rekord på börsen – ”Euforiskt klimat [Dagens PS]
Stockholmsbörsen föll rejält – minus över tre procent [Dagens PS]