Fredrik Ekström har utsetts till ny vd för Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm. Han ersätter Lauri Rosendahl som beslutat sig för att lämna Nasdaq.  Lauri Rosendahl fortsätter som styrelseordförande för Nasdaqs börser i Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och på Island. Fredrik Ekström behåller rollen som chef för Nasdaqs affärsområden Fixed Income och Commodities.

ANNONS

Fredrik Ekström inledde sin karriär på OM 1999 och har sedan dess innehaft en rad ledande befattningar inom finansbranschen, både inom och utanför Nasdaq.

”Stockholmsbörsen har en viktig roll som nav i det svenska finansiella ekosystemet. Vi har på senare år lyckats stärka denna roll, både i det europeiska börslandskapet där många icke-svenska bolag idag väljer att notera sig hos oss, och även inom området hållbara finanser där Stockholmsbörsen varit en drivande kraft. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla verksamheten, tillsammans med våra medlemmar, noterade bolag och andra samarbetspartners”, säger Fredrik Ekström, som tillträder som börs-vd den 1 april, i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS