ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Stockholmsbörsen faller efter USA-siffror – stänger på minus

Uppdaterad: 07 okt. 2022Publicerad: 07 okt. 2022
Stockholmsbörsen faller efter USA-siffror – stänger på minus
När Wall Street reagerar negativt på historiskt låga arbetslöshetssiffror i USA följer Stockholmsbörsen efter. (Foto: TT)

Stockholmsbörsen stänger på minus på beskedet att arbetslösheten sjunker i USA, och Wall Street-börsen rasar. Fastighetssektorn är dagens sorgebarn, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

ANNONS
ANNONS

När börsen stänger på fredagen är det på minus. Det breda OMXSPI-indexet är ned 2,8 procent, och storbolagsindexet OMXS30 2,2 enligt Nasdaq Nordic.

Fastighetsbolaget Corem rasar med drygt 12,5 procent, och Orrön Energy med nästan 11 procent.

Hemnet Group är upp knappt 2 procent vid börsens stängning.

Stockholmsbörsen följer Wall Street

När USA släpper nya siffror som visar att arbetslösheten oväntat sjunker till 3,5 procent, en historisk låg siffra, påverkar det Wall Street i negativ riktning. Stockholmsbörsen följer efter, och faller alltså ned på minus för dagen vid stängning.

“Det finns lite av varje för alla i den här rapporten, beroende på om du är optimist eller pessimist när det gäller ekonomin”, säger Liz Ann Sonders, chefsstrateg för investeringar på Charles Schwab till CNBC.

“Det är tydligt att marknaden inte är glad, men marknaden är generellt inte glad nu för tiden”, fortsätter hon.

Läs även: USA rasar mot Opec – lättar sanktioner mot Venezuela? 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här