I våras gjorde kunde hedgefondförvaltaren Bill Ackman ta hem en rejäl vinst efter att ha satsat på en coronanedgång. Nu säger han att marknaden är för optimistisk angående pandemin igen – och satsar stort.

ANNONS

Den amerikanska hedgefondförvaltaren Bill Ackman är i farten igen.

Bill Ackmans hedgefond, Pershing Square, tjänade under våren 2.6 miljarder dollar, cirka 22 miljarder kronor, på att tidigt under pandemin investera i kreditförsäkringar.

Genom kreditförsäkringarna kunde Bill Ackman göra en vinst på bolagskonkurser och inställda betalningar.

Nu har Bill Ackman återigen köpt på sig kreditförsäkringar för ett stort belopp – värd 30 procent av investeringen i våras, rapporterar Financial Times.

Marknaden underskattar corona

Bill Ackman menar att marknaden har börjat att underskatta pandemins fortsatta effekt på ekonomin.

ANNONS
ANNONS

Exempelvis yrkar han på att rapporterna kring ett potentiellt vaccin egentligen är dåliga nyheter på kort sikt. Detta eftersom folk riskerar att sluta se pandemin som ett hot och därför slutar att följa de riktlinjer som finns.

Ackman säger att ”vi är i förrädiska tider generellt och det är fascinerande att samma investering vi gjorde för 8 månader sen är tillgänglig för samma villkor, som om det aldrig hade brutit ut en brand och med sannolikheten att världen kommer att klara sig väl”.

Han beskriver också den nya investeringen som en försäkran med syftet att täcka upp förluster i aktieportföljen när nedgången kommer.

Samtidigt vill han vara tydlig med att en fortsatt spridning inte är önskvärt på något plan. Ackman säger till och med att han ”hoppas på att förlora pengar” på investeringen.

Utökade aktieportföljen

Efter sin första vinst med kapitalförsäkringar under pandemin investerade Bill Ackmans fond, Pershing Square, hårt inom aktiemarknaden. Då  utökade Bill Ackman sina tidigare innehav och investerade i nya bolag.

ANNONS
ANNONS

Detta positionerade fonden väl inför börsrallyt som har skett under resten av året.

Under 2020 har Pershing Square, med Ackman vid rodret, haft en avkastning på 44 procent.

Läs mer: Efter försäljningen – aktivist kräver nya åtgärder