Indiske Shyam Kumar har bott de senaste sju åren på 9,2 kvadratmeter tillsammans med tio familjemedlemmar. Men det gör han inte länge till.

ANNONS

I samband med att den indiska startupen inom mobilbetalningar, Citrus Pay, köps upp av nederländska PayU för motsvarande 1,17 miljarder kronor blir 42-åringen förmögen över en natt.  Affären gör många av bolagets anställda till rupie-miljonärer. Och det gäller även Shyam Kumar, rapporterar sajten Quartz som berättar den fantastiska historien.

Enligt sajten ska Shyam Kumar anställts av Citrus Pay via en bekant som vara nära vän med bolagets grundare Jitendra Gupta. Och sedan dess har 42-åringen arbetat med att springa ärenden åt företaget. Anledningen till den stora avkastningen är att Kumar kom in tidigt i företaget då medarbetare delvis belönades med aktier.

Det nyanställda kontorsbudet förstod inte exakt hur aktieprogrammet fungerade men insåg att det kunde vara lönsamt på lång sikt.

”[Gupta] berättade att det var en bra sak. Att det kommer att hjälpa mig i framtiden. Och det gjorde mig glad”, säger han till sajten Moneycontrol, som citeras av Quartz.

ANNONS
ANNONS

När företagsförvärvet nu genomförs visar det sig att Kumars aktier är värda 5 miljoner rupee, motsvarande 678 000 kronor. Pengarna gör det möjligt för Kumars familj att lämna slummen i Bombay och köpa ett hus i utkanten av storstaden.