Noteringen av e-handlaren Desenio väntas ske till en värdering på minst 11 miljarder kronor. Småsparare får dock vänta med att investera i tillväxtraketen.

annons
annons

Desenio meddelade i dag, måndag, att bolaget siktar på en notering på First North under årets första kvartal.

Värdet på Desenio har ökat med 4 000 procent under de senaste fem åren och har varit en i synnerhet god affär för riskkapitalfirman Verdane som investerade i bolaget 2016.

Småsparare snuvas dock på möjligheten att teckna i bolaget, rapporterar Di.

”Vi kommer inte rikta ett erbjudande till allmänheten före första handelsdagen”, säger Henrik Aspén, partner på Verdane.

Direktnoteras

Anledning till att allmänheten inte får möjligheten att teckna i Desenio grundar sig i att bolaget väljer att göra en så kallad direktnotering.

Inga nya aktier ska ställas ut och de tar inte heller in något nytt kapital i samband med noteringen.

”Vi ser fram emot att låta fler vara med på den här resan. När bolaget väl är noterat kan vem som helst köpa aktier i bolaget”, förklarar Henrik Aspén.

ANNONS
ANNONS

I nuläget står det klart att 29 procent av aktierna i Desenio säljs till institutionella investerare och fonder. Men det är en stor sannolikhet att Verdane avyttrar fler aktier än det.

”Anledningen till att vi kan genomföra en direktnotering är att intresset på kapitalmarknaden varit så enormt stort just kring Desenio”, förklarar Henrik Aspén.

Läs mer: Så hög blir kursen i miljardnoteringen [Dagens PS] >>