Dagens PS

Skriver ner värdet med 4,6 miljarder på Instabee

Budbeeinstabox
Budbee och Instabox ska gå samman till Instabee. Nu skrivs värdet på bolaget ner rejält. (Foto: Budbee och Instabox)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 26 jan. 2023Publicerad: 26 jan. 2023

Börsnoterade Creades skriver ned värdet på nyligen sammanslagna bud- och boxbolaget Instabee med 4,6 miljarder kronor, från 18,1 till 13,5 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Creades släppte sin rapport för fjärde kvartalet torsdag morgon och redovisade en positiv avkastning på 10 procent, skriver Di. Det mesta var sig likt även bland de onoterade innehaven – men en åtgärd stod ut i rapporten.

Minus 26 procent

Creades sänker värdet på Instabee, det bud- och boxbolag som bildades när Budbee gick samman med Instabox nyligen. Creades sänker indirekt värderingen av bolaget med 4,6 miljarder kr till 13,5 miljarder kr, genom att justerade ned sin andel i bolaget med 26 procent.

Det är ”en konsekvens av utvecklingen för noterade jämförelsebolag”, förklarar Creades vd John Hedberg.

“Konsekvens av utvecklingen”

“Värderingsmetoden för Instabee i fjärde kvartalet är att värdera i relation till jämförbara noterade bolag. Därtill drar vi av ytterligare 30 procent för att spegla det faktum att onoterade bolag är mindre likvida än noterade bolag. Den minskade värderingen av Instabee i fjärde kvartalet är i allt väsentligt en konsekvens av utvecklingen för noterade jämförelsebolag. Bolagets egen underliggande utveckling är fortsatt stark”, säger Hedberg till Di.

Läs även: Sammanslagning: Instabox och Budbee blir Instabee  

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS