Dagens PS

Ska Spotify säljas? "Kan chocka Europa 2017"

Daniel Ek
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 28 dec. 2016Publicerad: 28 dec. 2016

I en krönika i amerikanska Market Watch identifierar Matthew Lynn fyra stora potentiella händelser i Europa som kommer att sätta marknaderna i gungning nästa år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den första handlar om att Angela Merkel förlorar nästa val vilket skulle “slå mycket hårt” mot tyska DAX-index. Det andra handlar om att Emmanuel Macron vinner det franska presidentvalet medan BNP Paribas övertagande av bankkollegan Deutsche Bank pekas ut som en tredje potentiell chock.

I ett fjärde scenario, som av Mathew Lynn beskriver som ett “tech-xit”, bestämmer sig Apple för att ge upp i Europa efter EU:s mångmiljardsmäll mot IT-jätten om dennes skatteupplägg på Irland.

“En enda rättsprocess till kan göra att Apple mycket väl drar slutsatsen att en verksamhet i Europa helt enkelt kostar mer än det smakar.”

Apples reträtt från EU-mark kan även få branschkollegor som Alphabet, dotterbolaget Google, Facebook, Netflix och Amazon att göra samma sak, spekulerar han.

Matthew Lynn pekar också på mindre händelser som skulle kunna skaka marknader nästa år. Ett exempel som tas upp är ett uppköp av svenska musikströmningstjänsten Spotify, grundat av supersvenskarna Daniel Ek och Martin Lorentzon.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS