Dagens PS

Sextett får tipset i senaste Börsveckan

uppsida
Börsgurun i artikeln ser fin uppsida på börsen men avråder placerare från att jaga rallyn. Bilden är från Wall Street. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 20 jan. 2020Publicerad: 20 jan. 2020

Börsveckan analyserar åtta nordiska bolag i den senaste utgåvan, vilket resulterar i köpråd för sextetten Tokmanni, Europris, Brdr. A&O Johansen, Altia, Arcus och Kindred. Tidningen ger rådet avvakta för Nordic Waterproofing och Sampo.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den finska lågpriskedjan Tokmanni är sammantaget köpvärd trots fjolårets kursrally, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Den norska lågpriskedjan Europris har goda utsikter och den höga direktavkastningen lockar tidningen som förnyar sitt köpråd.

Danska grossistbolaget Brdr. A&O Johansen värderas låg, men ser ut att ha dolda värden i balansräkningen i tillägg till en udda aktieslagsfördelning. Aktien är i alla fall intressant, bedömer Börsveckan som ger köpråd.

Finska sprittillverkaren Altia och goda kassaflöden och fina utdelningar. Tidningen återupprepar sitt köpråd för aktien.

Den norska sprit- och vintillverkaren Arcus kostnadsbesparingar ger så pass bra avtryck på resultatet att det är värt att köpa aktien till tio gånger vinsten, anser tidningen som ger köpråd.

Det nordiska tätskikts- och byggnadsbolaget Nordic Waterproofing är ett stabilt bolag men värderingen är rimlig, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Den finska finanskoncernen Sampo övertygar inte. Vill man ha bank är det bättre att köpa en renodlad bank och det samma gäller sakförsäkring, anser tidningen som ger rådet avvakta.

Speloperatören Kindred möter fortsatt regulatorisk motvind och bolaget vinstvarnade i förra veckan. Aktien har fallit rejält och mycket elände är nu diskonterat. Börsveckan bedömer sammantaget att fördelarna väger tynger än nackdelarna och behåller sitt köpråd.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS