Dagens PS

Schibsted sparkar 250: "Ingen engångshändelse"

Christian Printzell Halvorsen.
Schibsteds vd Christian Printzell Halvorsen meddelar att 250 medarbetare vid Schibsted Marketplace ska sparkas. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB / TT)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 18 juni 2024Publicerad: 18 juni 2024

Schibsted genomgår stora förändringar. Koncernens mediadel, som omfattar Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni, ska säljas och den kvarvarande delen ska bantas ner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Schibsted Marketplaces –  som bland annat äger Blocket, Prisjakt och Lendo – inleder stora nedskärningar på personalsidan, rapporterar Breakit.

“Detta är inte någon engångshändelse”, säger Christian Printzell Halvorsen som är ny vd.

Försäljningen av av bolagets mediadel är nu formaliserad och den kvarvarande delen, Schibsted Marketplaces, genomgår också stora förändringar.

250 personer ska gå från Schibsted

På tisdagsmorgonen gick Schibsted Marketplaces ut med att bolaget avser att minska personalstyrkan med 250 personer. Förhandlingarna med facket börjar om ett par veckor.

Personal kommer att få gå i Sverige, Norge, Finland och Danmark – och det rör inte tidningarna utan bara marknadsplatserna. Åtgärderna syftar till att förbättra lönsamheten och man uppger att det handlar om anpassningar till den makroekonomiska omgivningen. 

“Detta är inte beslut som vi tar lätt på”, säger bolagets nya vd Christian Printzell Halvorsen

“Men det är också viktigt att betona att detta inte är en engångshändelse, utan snarare starten på en resa med kontinuerlig förbättring och kostnadsfokus.” 

ANNONS

Fler besked kommer

Bolagets strategi kommer att offentliggöras under det fjärde kvartalet i år, men det är redan känt att verksamheten ska delas upp i fyra områden: Mobility, Real Estate, Jobs and Recommerce. 

I Schibsted Marketplaces ingår förutom annonstjänster och flera marknadsplatser även flera startups som den norska jätten äger en minoritet av. Här hittas till exempel Mindler, Hypoteket, Savr och Albert.

Schibsted Marketplaces har 2 000 anställda i kärnverksamheten.

Läs mer: Schibsted inför stort sparpaket. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS