Oro över att inflationen börjar att ta fart i USA har fått flera stora fondförvaltare att möblera om i portföljen.

ANNONS

I samband med USA:s kraftiga penning- och finanspolitiska stimulanser har allt fler bedömare börjat att flagga för en högre inflation.

En högre inflationstakt i USA kan påverka i stort alla tillgångsmarknader, på en global basis.

När det kommer till obligationsinvesteringar har dock de amerikanska fondjättarna anammat samma strategi, rapporterar Bloomberg.

Går åt samma håll

Förvaltare på fond- och private equity-bolag som Blackrock, T. Rowe Price, KKR och Blackstone har redan börjat att positionera sig för ett uptrissat inflationstryck.

Under den senaste tiden har förvaltarna börjat att flytta kapital från obligationer som betalar ut en fast kupongsumma till räntepapper där räntan är indexerad mot andra indikatorer –exempelvis inflation.

”Jag tror inte att vi har vind i ryggen längre, men vi har inte vinden i ansiktet än. Detta är vad samtalet om inflation egentligen handlar om”, säger Dwight Scott, global chef över kreditinvesteringar på Blackstone, som förvaltar 145 miljarder dollar i företagslån.

Samtidigt visar kapitalflöden att investerare hyser en fortsatt optimism kring den ekonomiska uppgången och är villiga att hysa en större kreditrisk i ränteporföljen.

ANNONS
ANNONS

Bara i år har det veckomässiga kapitalinflödet till fonder som investerar i en typ av riskfyllda räntepapper med en rörlig räntekomponent kallade leveraged loans uppgått till över 1 miljard dollar tre gånger.

Läs mer: Analys: Överdriven oro – börsen klarar högre räntor [Dagens PS] >>