Indonesiska Gojek, som startade som en taxiapptjänst, har tagit in ytterligare 1,2 miljarder dollar i finansiering. Det framgår av ett memo, rapporterar Tech in Asia.

Bolaget har under senare år inte haft större svårigheter med att ackumulera externt kapital. I fjol tog bolaget in totalt tre miljarder dollar, vilket överträffade målet om 2,5 miljarder dollar, och gav det en värdering på 9,5 miljarder dollar. Vad värderingen är nu efter senaste kapitalinjektionen framgår inte.

Utmanaren Grab, som numera satsar även mot fintech och expanderar i Sydostasien, har sagt att man tänker vara mer varsamma med sina pengar sett till rådande marknadsförhållanden.

”Vi kommer att rikta varje dollar mot de områden där vi tror vi kan få störst genomslag och inte ta våra resurser för givet”, sade företaget i memot.

ANNONS
ANNONS

Separat ska Gojek i år ha intensifierat fusionsförhandlingarna med regionala rivalen Grab, baserat på mediauppgifter. En sådan affär lär dock stöta på hinder med tillsynsmyndigheter, bedömer sajten.