Guld blir mer intressant för hedgefonder, som ser till att täcka upp sina korta kontrakt på marknaden. Att dollarns värde verkar ha nått sin topp och vänder ned ökar viljan att satsa på guld. 

ANNONS

En försvagning i dollarn efter det högsta värdet på 20 år får hedgefonderna att vända blickarna mot guld, uppger Kitco på tisdagen. En bidragande orsak till ökande intresse för guld är att obligationsräntorna faller när rädsla för recession tilltar bland investerare.

Över 1 850 dollar per uns

Nettolängden för guld ökade nästan 41 procent jämfört med veckan innan och gjorde slut på en femveckors björnmarknad. Priset per uns gick återigen över 1 850 dollar (drygt 18 000 kronor), men ökningen har stannat av.

Enligt Kitco anser analytiker att det inte är förvånande att guldpriset ökar. Efter att priset per uns föll under 1 800 dollar (drygt 17 100 kronor) i mitten av maj upplevdes en överförsäljning.

En del analytiker varnar för att det kan vända snabbt, enligt Kitco. Visar det sig att dollarns försvagning är tillfällig är det inte sannolikt att priset på guld fortsätter att öka.

Läs även: Investerarnas förhoppning: Guld och olja [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Fed tar smäll på 330 miljarder dollar [Dagens PS]