Det här kan vara sista chansen att köpa guld och silver billigt, enligt tung expert som uppmanar sina följare på Twitter att passa på.

ANNONS

Robert Kiyosaki, författare till bästsäljaren ”Rich Dad Poor Dad”, skriver i en tweet att det just nu kan vara sista chansen att köpa guld och silver till så låga priser.

Det rapporterar Kitco News och konstaterar att bara dagar återstår av det skakiga marknadsåret 2022.

Guld handlas just nu för omkring 1 800 dollar per uns medan silverpriset per uns ligger på 24 dollar.

Då kostade guld över 2 000 dollar

Det kan jämföras med i våras då guldpriset var uppe på över 2 000 dollar per uns innan det nådde bottennivåer på nära 1 630 dollar per uns i höstas.

Silver nådde enligt Kitco sin lägsta nivå på år i september, då priset låg på 17,50 dollar per uns.

Mot bakgrund av hur marknaden utvecklas har Robert Kiyosaki kommit fram till att det här kan vara sista chansen att klippa till på ädelmetallerna till humana priser.

Därför föreslår han sina följare på Twitter att ta tillfället i akt:

Tror att silver kan stiga till 500 dollar inom några år

”Guld över 1800. Silver över 24. Inflationen går upp. Räntorna går upp. Börsen kraschar och skickar guld och silver högre. Kan vara sista chansen att köpa guld och silver till dessa låga priser. Ta hand om dig”, twittrar proffset.

ANNONS
ANNONS

På sikt men under innevarande decennium tror han att silverpriset på tre till fem års horisont kan stiga till 100 dollar per uns och sedan till 500 dollar.

Förutom guld och silver är Kiyosaki en varm förespråkare av kryptovalutan bitcoin.

Läs även: Expert: Råvaror rusar 2023 – guldrusch väntar [Dagens PS]