Qatar ökar sitt ägande i Credit Suisse. Ganska exakt en femtedel av den schweiziska banken ägs nu av investerare från Mellanöstern.

ANNONS

Qatar Investment Authority äger nu 6,8 procent av Credit Suisses aktier och är därmed den näst största aktieägaren.
QIA fördubblar med sitt senaste köp sitt innehav i den schweiziska banken.

Med de 9,9 procent Saudi National Bank köpte förra året och de 3,15 procent som ägs av det Saudi-baserade familjeföretaget Olayan Financing Company, innebär det nu att en femtedel av bankens aktier nu ägs av investerare från Mellanöstern.
QIA började investera i Credit Suisse runt finanskrisen och har sedan fortsatt köpa på sig aktier, skriver CNBC.

”Gör framsteg”

Credit Suisse kommer att rapportera fjärde kvartalet och helåret den 9 februari och har prognosticerat en förlust på motsvarande 1,6 miljarder dollar för fjärde kvartalet.

Vd Ulrich Koerner hävdar hos CNBC, som träffade honom vid World Economic Forum i Davos förra veckan, att banken gör framsteg i sin omstrukturering.

Amerikanerna ut

Samtidigt med de ökade arabiska investeringarna säljer de stora amerikanska delägarna, Harris Associates och Artisan Partners, av aktier i banken.

Harris är fortfarande tredje största aktieägaren med 5 procent men har minskat sin andel avsevärt. Artisan har sålt hela sitt innehav.

ANNONS
ANNONS

Credit Suisse får en klapp på axeln av Deutsche Bank som ser bankens åtgärder som starten på dess ”slutliga svängning mot stabilare, högre tillväxt, högre avkastning, högre flera företag.”

Läs även: Credit Suisse illa ute – rykten och skulder [Dagens PS]