Försök att ha is i magen när börsen dyker. Annars kan det straffa sig.

ANNONS

Det konstaterar Marcus Hernhag på Privata Affärer, som  berättar att han vid två tillfällen räddats av sitt starka förtroende för börsen när kurserna rasat.

”Min tro på börsen räddade mig redan i kraschen 2001-2002 och sen igen 2008. Alla gånger tidigare i världshistorien hade ju alla lågkonjunkturer bedarrat och blivit bättre tider och börsen vänt upp”, skriver Hernhag på tidningens sajt och slår att fast att det kan vara klokt att om möjligt hålla huvudet kallt när börsen går ned.

”För säljer du nära botten i en finanskris som den 2008 och lämnar börsen för gott så får du definitivt stryk av index när det vänder upp”, resonerar han.

Samtidigt råder han dig att inte låta något innehav bli ett blysänke i portföljen, och det är heller inte så smart att tanka för många bolag ”som har en vinstsvacka och ligger i långsiktigt fallande kurstrend”, betonar han.

Läs mer om hur Marcus Hernhag tycker att du bör agera på börsen på Privata Affärer.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har tidigare i flera artiklar uppmärksammat Marcus Hernhag, bland annat här där han berättar om en strategi som kan ge dig gott om cash.

Och här skriver han om hur viktigt det är att hela tiden utveckla sin börstaktik – för att bli en aktievinnare.