Dagens PS

Proffsen tipsar: Så ska du positionera dig 2023

2023
I artikeln tipsar proffs om hur du bör positionera dig inför det stundande 2023. Bilden är från USA-börsen. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 20 dec. 2022Publicerad: 20 dec. 2022

“Mer taktiskt tycker vi att försiktighet och defensiv positionering på kort sikt är vettigt”, säger en av analytikerna som intervjuas av  Bloomberg inför 2023.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ross Mayfield, investeringsstrategianalytiker på Baird i Louisville, Kentucky, är ett av flera börsproffs som blickar framåt och lägger ett uselt börsår bakom sig.

Tänk långsiktigt, råder experten aktieinvesterare inför 2023  i intervjun med Bloomberg och slår fast att mer börsvolatilitet är att vänta på kort sikt.

“Värderingarna har mestadels återställts och ränteräntorna svävar fortfarande runt tioårshögsta. Mer taktiskt tycker vi att försiktighet och defensiv positionering på kort sikt är vettigt”, säger Ross Mayfield som rekommenderar placerare att fokusera på högkvalitativa aktier där bolagen har ett starkt kassaflöde och goda marginaler.

Finansiell rådgivare ser “attraktiva värden”

Colin Moynahan, finansiell rådgivare för Twenty Fifty Capital i Charleston, South Carolina, rekommenderar även han investerare att ha lång horisont på börsen.

“Det kommer att finnas ett antal företag inom olika sektorer som handlas till i grunden mycket attraktiva värden nästa år. Jag tror att många kommer att finnas i teknikutrymmet om vi fortsätter att se räntehöjningar”, säger Colin Moynahan till Bloomberg.

Tipset: Investera i guld på lång sikt

Fiona Cincotta, senior finansmarknadsanalytiker på City Index i London, råder valutahandare att inta kort position i den amerikanska dollarn och långsiktigt investera i guld.

ANNONS

Marguerita Cheng, finansiell rådgivare och vd för Blue Ocean Global Wealth i Gaithersburg, Maryland, säger att hon personligen gillar “växtbaserad innovation, nästa generations sjukvård och infrastruktur för smarta elnät”, vilket hon bedömer kan öppna för goda  investeringar under nästa år.

Läs även: Bank of Americas bäst-i-klassen-aktier 2023

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS