För andra gången annonserar finansmannen Lage Jonason – som stordumpat aktier i First North-listade Urb-it – sitt lyxhus i Djursholm.

ANNONS

Affärsvärlden berättar att Lage Jonason – som genom en påtvingad aktieförsäljning i veckan fick Urb-it-aktien att näst intill kollapsa på First North – lagt ut sin exklusiva privatbostad till salu på nytt.

I våras annonserade Lage Jonason, som är Urb-its största ägare och styrelseordförande, ut sin exklusiva privatbostad som beskrivs som ett palats i en helsidesannons i Dagens Industri.

Då blev finansmannens lyxiga hus inte sålt

Då såldes dock inte det exklusiva huset, men nu gör finansmannen uppenbarligen ett nytt försök att sälja huset som uppges vara på 800 kvadratmeter.

Enligt AFV är det mäklarhuset Christie’s som nu ska sköta affären, om det blir någon, och tidigare var det mäklarhuset Wrede.

Lage Jonason har de senaste dagarna sålt aktier för 20,4 miljoner i Urb-it.

Det har fått aktien att rasa mer än 90 procent på en vecka.

ANNONS
ANNONS

Såväl Lage Jonason som hans dotter Karin Lindahl, vd och ägare till Indiska, har stora skulder hos kronofogden och i fallet med Indiska handlar det om en skatteskuld och även obetalda hyror där krav riktas även mot Lage Jonason.

Läs även: Di: Skulder till kronofogden bakom aktieförsäljning [Dagens PS]