Viftar bort bubbelvarningarna och spår astronomiska värden inom tre år.

ANNONS

DagensPS.se har tidigare skrivit om it-miljonären John McAfee, som gjorde sig en förmögenhet på det välkända antivirusprogrammet med samma namn för att sedan både leva jetset-liv och kämpa på ruinens brant. Han har både varit en av Sillicon Valleys hetaste namn samt varit en av de som förlorade mest under finanskrisen och kraschen i investmentbanken Lehman Brothers.

Men historien om John McAfee handlar inte bara om en lyckad, och smått galen, entreprenör som föll i personlig konkurs. Under de senaste åren har hans liv tagit en rad oväntade och rent bisarra vändningar med ingredienser som ett mystiskt mord på en granne, perioder av tungt drogmissbruk och en comeback i rampljuset när han greps och utvisades ur Guatemala.

Och nu tar pionjären inom internetsäkerhet, och numera bitcoingrävaren, den digitala valutan i försvar efter Jamie Dimons angrepp tidigare i veckan, som DagensPS.se och

Jamie Dimon som är vd för investmentbanken JP Morgan kallade i samband med en bankkonferens bitcoin för en bubbla som väntar på att spricka. Överlag anser han valutan vara en bluff som hans traders är förbjudna att handla med.

Men i CNBC:s program Fast Money som sändes under onsdagen sade John McAfee att han respekterar Jamie Dimons uppfattning men att han inte delar den. Detta gällde särskilt i fallet att bitcoin skulle vara en bluff.

ANNONS
ANNONS

”Du kallar bitcoin för ett bedrägeri. Jag är en bitcoingrävare. Vi skapar bitcoin och det kostar 1 000 dollar att skapa en bitcoin. Vad kostar det för att framställa amerikanska dollar? Vilken av dessa är ett bedrägeri?”, sade John McAfee.

Till bitcoins försvar sade John McAfee också att grävarna lägger stora mängder av energi från superdatorer och elektricitet för att få fram den virtuella valutan.

”Säkert finns det då ett värde i att skapa bitcoin”, tillade John McAfee.

Tidigare har John McAfee spått att bitcoin kommer att nå ett värde på 500 000 dollar om tre år. I en obscen vadslagning på Twitter tidigare i somras lovade den kontroversielle it-profilen att äta upp sin ”egen k-k i nationell TV” om han inte fick rätt.

Den extremt volatila valutan handlas under torsdagen till 3 820 dollar, efter att ha nått en toppnivå på över 5 000 dollar så sent som i fredags.