Ny statistik visar att kvinnor gör mycket bättre ifrån sig på börsen än män, kvinnorna överglänser männen i alla åldersgrupper.

ANNONS

Tidigare har Fomy, Aftonbladets aktieguide för kvinnor, skrivit om att kvinnor har sämre självförtroende än män när det gäller investeringar, samt att de tror att de har sämre kunskaper än män. När det handlar om att spara på börsen är de dock väldigt mycket bättre än männen, det skriver Aftonbladet.

Statistik från Avanza visar att nätbankens kvinnliga kunder det senaste året har fått mycket högre avkastning än de manliga kunderna.

”Under en tolvmånadersperiod har våra kvinnliga användare haft en medianavkastning på 10 procent, vilket är mer än dubbelt så högt som männens 4 procent”, säger Moa Langemark, sparanalytiker på Avanza till Aftonbladet.

Hon säger vidare att bland 18- till 30-åringarna är kvinnornas avkastning nästan sex gånger högre än männens. Kvinnor i åldern 41–50 år hade under mätperioden februari 2021–februari 2022 högst avkastning medan män mellan 18 och 30 år hade sämst avkastning.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Saab näst mest köpta aktien hos Avanza [Dagens PS]