Kraftiga översvämningar i USA:s delstat Kentucky har dödat minst 37 människor, däribland minst sex barn, bland annat fyra syskon från ett till åtta år gamla.

ANNONS

Enligt Kentuckys guvernör Andy Beshear kommer dödstalet fortsätta stiga på grund av de kraftiga översvämningarna i den amerikanska delstaten eftersom hundratals människor saknas, det rapporterar BBC.

Hittills har fler än 37 människor rapporterats döda, bland dem flera barn, bland annat en syskongrupp som rycktes ur föräldrarnas grepp, över 12 000 hushåll är utan ström och hundratals bostäder och arbetsplatser har översvämmats.

De värsta översvämningarna han sett

Skadorna som översvämningarna har orsakat på vägar, broar och annan infrastruktur kommer enligt Andy Beshear kosta miljontals dollar att reparera. Han besökte några av de värst drabbade områdena under helgen och säger att han har sett hus som spolats bort och skolor som förstörts.

På måndagen kallade guvernör Beshar översvämningen för den dödligaste och mest förödande han sett under sin livstid.

”Som om saker och ting inte var tillräckligt svåra för människorna i denna region, så börjar det regna just nu,” sade han, skriver BBC.

Utegångsförbud i två län

Människor som tvingats lämna sina hem har sökt sig till statliga parker, kyrkor, härbärgen och husbilar som staten tillhandahåller. Allt är förstört enligt Andy Beshear, och många har bara kvar de kläder de har på sig.

I två av delstatens län har utegångsförbud utlysts nattetid efter rapporter om överdriven plundring. En tjänsteman i länet Breathitt County skrev på måndagskvällen att han hatar att införa ett utegångsförbud men att plundring absolut inte kan tolereras.

”Våra vänner och grannar har förlorat så mycket – vi kan inte stå vid sidan om och tillåta att de förlorar det de har kvar,” skrev han, enligt BBC.

ANNONS
ANNONS

USA:s president Joe Biden menar att översvämningarna är en stor katastrof och har beordrat federalt stöd för att hjälpa de lokala räddningsarbetarna.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Snabb smittspridning av corona i USA:s inland [Dagens PS]