Att ta en dag i taget har aldrig känts mer angeläget, efter att Stockholmsbörsen ännu en gång svängt nedåt på en skakig marknad som ingen längre tycks kunna sia om.

ANNONS

Osäkerhet och volatilitet sammanfattar tisdagen på Stockholmsbörsen, som efter en nedåtgående kurva stängde breda OMXSPI ned 0,3 procent, rapporterar Dagens Industri. 

Upp som en sol…

Storbolagsindex OMXS30 kunde i sin tur avslutas upp 0,2 procent, tack vare storbolag som Sandvik, AB Volvo, Alfa Laval och värmepumpstillverkaren Nibe. Den senare en av Stockholmsbörsens stora vinnare för andra dagen i rad.

…Ned som en pannkaka

Mest pannkaka blev det däremot för SBB, som efter gårdagens framsteg tappade 4,8 procent.

En hyfsat dyster dag på Stockholmsbörsen upplevde även det svenska spel- och mediaholdingbolaget Embracer, vars aktie sjönk med 8,5 procent redan under morgonhandeln.

Skälet till det är seglivade förhandlingar kring flera partner- och licensavtal som dragit ut på tiden.

En mindre gynnsam artikel i Financial Times gjorde inte heller underverk för aktien, som totalt rasade 13,4 procent.

Bra rull på Trelleborg Wheel Systems

Desto ljusare ser det ut för industrikoncernen Trelleborg som fått tummen upp av den brittiska konkurrensmyndigheten och nu kan sälja Trelleborg Wheel Systems till japanska Yokohama Rubber Company. Det satte bolagets aktie i rullning både igår och i dag och resulterade i en ökning på 4,3 procent

Vill du läsa mer om Stockholmsbörsen? Så här enkelt tar du del av vår nyhetstjänst!

ANNONS
ANNONS

Relaterade artiklar:

Lundin Mining i ropet på Stockholmsbörsen [Dagens PS]

Razzia mot fem storbanker i Frankrike [Dagens PS]